GENERÁLKIVITELEZÉS KLÍMA ÉS HŐSZIVATTYÚ       KLÍMAÉRTÉKESÍTÉS       KLÍMASZERELÉS       KLÍMATISZTÍTÁS       HŐSZIVATTYÚ       SZIVÁRGÁSVIZSGÁLAT       KLÍMÁINK KAPCSOLAT

KLÍMA ÉS HŐSZIVATTYÚ

Cégünket 2018-ban Klíma-Hőszivattyú és Műanyag nyílászáró kereskedelmi üzletággal bővítettük, hogy meglévő és leendő megrendelőink minden igényét ki tudjuk elégíteni.

A klíma és hőszivattyú tekintetében megbízható és jó minőségű gépek, illetve anyagok forgalmazása és beszerelése mellett döntöttünk, így a Fujitsu, Fisher, HD , LG, Cascade, Midea, TCL berendezéseket árusítjuk, amelyek már több évtizede jelen vannak ebben az iparágban. Szakembereink a 2019-ben megnyílt bemutató termünkben, a felhasználás és a megkövetelt ár-érték arány függvényében segítenek döntést hozni minden partnerünk számára.

Magyar Éptek Kft.


Klíma és hőszivattyú forgalmazás, telepítés, karbantartás és szivárgásvizsgálat!
Kínálatunkban megtalálja az Önnek legmegfelelőbb ablak klímát, mobil klímát, split klímát (mono, illetve multi split), mennyezeti klímát, ablak klímát, légcsatornás klímát, lakossági, illetve ipari felhasználásra szánt klímát egyaránt. Választékunkban szerepelnek a párátlanítók, folyadékhűtők, fan-coilok, hőszivattyúk, klímaszerelési anyagok és segédanyagok is.

Hol érhetőek el a szolgáltatásaink?
Pest megye déli részében ( Érd, Százhalombatta, Diósd, Törökbálint, Biatorbágy, Tárnok, Budaörs, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl) és Budapesten.

Miért éri meg klímát vásárolni?
A mai modern klímák már nemcsak hűtésre valók!
Sokkal többet tudnak ennél:

  • nemcsak gazdaságosan hűteni lehet velük, hanem gazdaságosan fűteni is
  • az iongenerátoros technológiával ellátott klímák, képesek kiszűrni a levegőből akár a porszemcséket, gombaspórákat, káros mikroorganizmusokat, vírusokat, baktériumokat, kórokozókat, a kellemetlen szagokat, dohányfüstöt, távol tartják a polleneket, így tiszta, friss, egészséges levegőt biztosítanak, mely különösen ideális választás lehet az allergiásoknak és légúti betegségben szenvedőknek
  • tökéletes komfortot nyújtanak a különböző kényelmi funkciókkal, mint például az időzítő beállítása, a csendes mód, a 2, illetve 4 irányú légterelés az áramkimaradás utáni automatikusan újraindítás vagy a WIFI csatlakozás a telefonjára feltöltött applikáció segítségével
  • egyes készülékekre H és GEO TARIFA igényelhető, mely kedvezményes áramtarifát tesz lehetővé
  • klímaberendezésével párátlanítani is tudja az otthonát
  • nyaralóknál, illetve ritkán használt vagy használaton kívüli épületeknél
  • a temperálási funkció fagyvédelmet biztosít 8, illetve 10 °C fok alatt
  • az öntisztító rendszer javítja a levegő minőségét

A megrendelés folyamata:

1. Ha klímát szeretne, hívjon minket telefonon: +36-70/3144-577, vagy írjon nekünk az kotel.gabor@magyareptek.hu e-mail címre.
2. Helyszíni felmérés
3. Ajánlat készítése
4. Szerelési időpont egyeztetése
5. Felszerelés, üzembehelyezés

A klímaválasztás előtt figyelembe kell venni az ingatlan lehetőségeit, a hűteni vagy fűteni kívánt helyiségek méreteit, adottságait, hogy a megfelelő kapacitású és esztétikusan beszerelhető, minden igényt kielégítő légkondicionáló berendezés kerüljön otthonába.

Engedélyek

Építési engedély csak azokhoz a split klímákhoz szükségesek, ahol a klíma kiépítés során az építmény tartószerkezete, vagy tartószerkezeti elemei átalakításra kerülnek. Ezt a 312/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet szabályozza. A kérelmet az illetékes hatóságnál kell benyújtani.
Engedély kérése szükséges továbbá a helyi önkormányzattól a világörökséghez tartozó, illetve a műemlékvédelem alá eső épületek, társasházak esetében is.
Előfordul, hogy egyes településeken az önkormányzati rendeletek szabályozzák a klímaberendezések felszerelését, így van, hogy külön engedély vagy csak bejelentési kötelezettség szükséges, valamint van ahol nem engedélyezett a kültéri egység homlokzatra történő felszerelése. Erről a helyi önkormányzatnál kell érdeklődni.
Társasházaknál a Társasházi törvény (2003. évi CXXXIII.) előírásai, illetve a társasház működési szabályzata határozza meg a klímafelszerelés szabályait. Erről a társasházi képviselőtől kell tájékoztatást kérni az aktuális előírásokkal kapcsolatban.

Klímatelepítési tanúsítvány
2015-től a klímaberendezések telepítését kizárólag a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval rendelkező, képesített szakemberek végezhetik el.
Vállalkozásunk rendelkezik a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített, tapasztalt szakemberekkel.
Forduljon hozzánk bizalommal, munkáinkra garanciát vállalunk!
A klímaberendezés megvásárlásához szükséges telepítési tanúsítványt kérje kollégánktól!

ÉRDEKLŐDJÖN KOLLÉGÁNKTÓL, MILYEN KLÍMA VALÓ AZ ÖN OTHONÁBA!

Kötél Ildikó
 

+3670 314 4577
kotel.ildiko@magyareptek.hu
A klímatisztítás és karbantartás minden évben fontos fűtési, illetve hűtési szezon előtt az Ön és családja egészsége védelmében. A nem megfelelően karbantartott, tisztított berendezésekben lerakódnak a baktériumok, gombatelepek, pollenek, melyek asztmát, allergiát okozhatnak, amik egy idő után kellemetlen szaggal is járnak.

A klímatisztítás növeli a klíma élettartamát, hatékonyságát, megbízhatóságát, javítja a klíma teljesítményét, így kevesebb áramot fogyaszt.

Bízza szakembereinkre a klímaberendezés karbantartását, hogy hosszú ideig kiszolgálhassa Önt!
A hőszivattyú egy olyan alternatív energiákkal működő berendezés, amely a környezeti hőt hasznosítja, így a levegőből, vízből, földből nyert energiát használja fel fűtésre, használati melegvíz előállításra, illetve hűtésére.
Kiváló hatásfokú, alacsony karbantartási igényű, kifejezetten energiatakarékos és környezetkímélő alternatíva. Napjainkban a leggazdaságosabb, leghatékonyabb és legkörnyezettudatosabb fűtési illetve melegvíz-készítési módszer, főleg napelemmel párosítva, környezetbarát módon, károsanyag kibocsátás nélkül.
Működési elve, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa, így az egyik irányba fűt, a másikba pedig hűt.
Általánosságban 75% környezeti energiát + 25% villamos energiát használ fel, ami kiváltható egy napelemes rendszerrel, így akár 0 Ft –ra csökkentheti az áramszámláját!

A környezeti lehetőségeknek hála, sokféle hőszivattyút létezik, ezek közül a legfőbb típusok a levegő-hőszivattyú, víz-víz (2 fúrt kutas) hőszivattyú, talajkollektoros hőszivattyú, szondás hőszivattyú, és a legnépszerűbb a levegő-víz hőszivattyú.

A hőszivattyúk szerelését csak megfelelő képesítéssel rendelkező szakember végezheti, telepítése tervek alapján ajánlott. A hőszivattyúban található munkaközeg kezelése hatósági engedélyhez kötött.
Hűtő-, légkondicionáló-, hőszivattyú- és egyéb hűtéstechnikai berendezések esetében a kötelező szivárgás vizsgálatok elvégzését és komplett dokumentálását vállaljuk a szükséges jegyzőkönyvek kiállításával és a hatósági jelentések megtételével.

A szivárgásvizsgálat során azt vizsgáljuk, hogy a hűtőrendszerben a megengedett töltet 1-3%-os szivárgásánál keletkezett-e nagyobb mértékű szivárgás. Amennyiben igen, akkor intézkedünk annak kijavítására illetve megoldására.
A kötelező szivárgásvizsgálatot a 14/2015 (II. 10.) Kormányrendelet írja elő.

A szivárgásvizsgálat kötelező feladat a hűtőberendezés üzemeltetők számára, aminek elmulasztása bírsággal járhat!
Vállalkozásunk rendelkezik kötelező szivárgásvizsgálat elvégzéséhez szükséges engedélyekkel és szakemberekkel.